Contact opnemen

Vraag ons gerust om advies en naar onze mogelijkheden. Bel of mail ons, of geef hiernaast aan waarmee we ú kunnen helpen.

Diederik Cluistra

Aanhanger kopen; enkelasser, dubbelasser of tridemasser?

Bent u aan het overwegen om een aanhangwagen te kopen, maar weet u niet zeker welk type u nou precies nodig heeft? In dit bericht leggen we u graag de verschillende voor- en nadelen uit van enkelasser, dubbelasser en tridemasser aanhangwagens.

Bij Cluistra, langs de A12 in Veenendaal, hebben we heel veel verschillende soorten en maten aanhangers staan. Dus als u ook eens een kijkje wilt komen nemen, rijd dan gerust eens langs. Onze specialisten staan voor u klaar!

Enkelasser aanhangwagen, de voor- en nadelen

Een enkelasser aanhangwagen heeft, zoals de naam al zegt, één enkele as midden onder, met aan weerszijden één wiel. De meest basic aanhangwagen dus. Maar juist omdat ‘ie zo basic is heeft deze aanhanger enkele waardevolle voordelen:

Licht, dus meer lading

Om het maximale laadvermogen van een aanhanger te berekenen, gebruiken we het volgende sommetje: 750kg min het eigen gewicht van de aanhanger. Omdat een enkelas aanhangwagen lichter is dan een dubbelasser kunt u meer gewicht laden. Let op, dat voordeel geldt alleen wanneer u geen BE rijbewijs hebt.

Rijcomfort

Een enkelasser aanhangwagen weegt van zichzelf minder, en dat kan er voor zorgen dat hij, wanneer niet beladen, wat sneller op en neer wipt tijdens het rijden over niet-vlakke wegen of drempels. Dat is iets om op te letten, maar verder is het rijcomfort van een enkelassige aanhanger prima.

Hanteerbaarheid

Een enkelasser is eenvoudiger te verplaatsen dan een dubbel- of tridemasser. Door de enkele as is de aanhanger erg wendbaar. Let er wel op dat bij het parkeren de aanhangwagen altijd de dissel op de grond zal leunen wanneer hij afgekoppeld is.

Wanneer een enkelasser aanhanger?

Wanneer u af en toe niet al te lange of hoge voorwerpen moet vervoeren, dan kunt u uitstekend af met een enkelasser. Een enkelassige aanhangwagen is wat goedkoper dan een dubbelasser, dat maakt de keuze voor dit type nog wat interessanter.

Bekijk een aantal enkelassers uit ons assortiment

De tekst gaat verder onder het assortiment. Interesse in een enkelasser? Bekijk alle Hapert enkelassers hier.

 

Dubbelasser aanhangwagen, de voor- en nadelen

Een dubbelasser aanhangwagen heeft twee assen onder de aanhanger, met aan weerszijden dus twee wielen. Een wat uitgebreidere aanhangwagen dus.

Sterker, dus meer lading

Een dubbelasser is sterker en kan meer gewicht laden. Let er wel op dat u daarvoor een BE rijbewijs nodig hebt. Zeker wanneer u vaak zware ladingen moet vervoeren is een dubbelasser dus een goede keuze.

Rijcomfort

Omdat een dubbelasser aanhangwagen wat zwaarder is, zal deze wat minder snel op en neer wippen tijdens het rijden over niet-vlakke wegen of drempels. Met z’n twee assen ligt deze aanhangwagen erg stabiel op de weg, wat het rijcomfort verhoogt.

Hanteerbaarheid

Een dubbelasser is wat minder eenvoudiger te verplaatsen dan een enkelasser. Door de dubbele as is deze aanhanger is minder wend- en keerbaar, maar voor de geoefende chauffeur is dat geen enkel probleem.

Wanneer een dubbelasser aanhanger?

Wanneer u wat zwaardere voorwerpen moet vervoeren, dan is een dubbelasser aanhangwagen een goede keuze. Bij Cluistra leveren we de geremde variant, wel zo veilig. Onze specialisten helpen u graag met het maken van de juiste keuze, dus neem bij vragen gerust contact met ons op!

Bekijk een aantal dubbelassers uit ons assortiment

De tekst gaat verder onder het assortiment. Interesse in een dubbelasser? Bekijk alle Hapert dubbelassers hier.

 

Tridemasser aanhangwagen, de voor- en nadelen

Een tridemasser aanhangwagen heeft maar liefst drie assen onder de aanhanger, met aan weerszijden dus drie wielen. Een wat langere aanhangwagen dus.

Langer, voor lange en zware lading

Een tridemasser is met z’n 3 assen heel geschikt voor langere en zwaardere ladingen. Let er wel op dat u daarvoor een BE rijbewijs nodig hebt. Zeker wanneer u vaak zware en langere ladingen moet vervoeren is een tridemasser dus een goede keuze.

Rijcomfort

Omdat een tridemasser aanhangwagen wat zwaarder is, zal deze wat minder snel op en neer wippen tijdens het rijden over niet-vlakke wegen of drempels. Met z’n drie assen ligt deze aanhangwagen erg stabiel op de weg, wat het rijcomfort verhoogt.

Hanteerbaarheid

Een tridemasser is wat minder eenvoudiger te verplaatsen dan een enkelasser. Door de lengte en de drie assen is deze aanhanger is minder wend- en keerbaar, maar voor de geoefende chauffeur is dat geen enkel probleem.

Wanneer een tridemasser aanhanger?

Wanneer u wat zwaardere en langere voorwerpen moet vervoeren, dan is een tridemasser aanhangwagen een goede keuze. Onze specialisten helpen u graag met het maken van de juiste keuze, dus neem bij vragen gerust contact met ons op!

Bekijk een aantal tridemassers uit ons assortiment

De tekst gaat verder onder het assortiment. Interesse in een tridemasser? Bekijk alle Hapert tridemassers hier.

Hulp om de juiste keuze te maken?

De specialisten van Cluistra Aanhangwagens helpen u graag met het kiezen tussen een enkelasser, dubbelasser of tridemasser aanhanger. Loop eens binnen in onze showroom in Veenendaal en bekijk de vele mogelijkheden!

Kom gerust langs

Wij staan van maandag tot en met zaterdag voor u klaar in onze showroom. U kunt ons ook even bellen voor meer informatie. We helpen u graag!

Over Cluistra.com Aanhangwagens

Wij zijn de aanhangwagen specialist voor Midden Nederland. We zijn premium dealer van Hapert Aanhangwagens en hebben een uitgebreid assortiment. Als BOVAG erkend bedrijf weet u zeker dat niet alleen de aanschaf maar ook het onderhoud bij ons in vertrouwde handen is.

Ons werkgebied

Wij zijn gevestigd in de plaats Veenendaal (Utrecht). Onze klanten komen uit Midden-Nederland, uit plaatsen als: Veenendaal, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Bennekom, Doorn, Duiven, Ede, Elst, Hilversum, Hoevelaken, Kesteren, Leusden, Lunteren, Nieuwegein, Nijmegen, Renkum, Rhenen, Soest, Tiel, Utrecht, Wageningen, Woudenberg, Wijk-bij-Duurstede en Zeist.