Contact opnemen

Vraag ons gerust om advies en naar onze mogelijkheden. Bel of mail ons, of geef hiernaast aan waarmee we ú kunnen helpen.

Diederik Cluistra

Ongeremde aanhangwagen kopen

Wilt u een ongeremde aanhangwagen kopen? Wij hebben een compleet assortiment aanhangwagens van het merk HAPERT, waaronder ongeremde aanhangwagens. Wij hebben verschillende ongeremde aanhangers te koop, waaronder plateauwagenskippers en transporters. Ongeremde aanhangers zijn ideaal voor het vervoeren van lichte ladingen, zoals tuinafval, en hebben een laadvermogen tot 750 kg.

 • Geschikt voor klein transport
 • Geschikt voor lichte ladingen
 • Geschikt tot 750 kg laadvermogen
 • Makkelijk achteruit te rijden
Hapert gesloten enkelasser met rolluiken en schokbrekers

De verschillende typen ongeremde aanhangers

Wat is het verschil tussen een geremde en een ongeremde aanhangwagen?

Het verschil tussen een ongeremde aanhanger en een geremde aanhanger is een zogeheten oplooprem. Een oplooprem is het deel waar de handrem aan bevestigd is en dat op de dissel van de aanhangwagen gemonteerd is met bouten. Om het niet veel ingewikkelder te maken: een ongeremde aanhangwagen kan niet zelf remmen, maar is afhankelijk van de remkracht van het trekkende voertuig.

Houd hierbij rekening met de negatieve druk op de dissel wanneer u met het trekkende voertuig remt. Wanneer je remt, duwt een ongeremde aanhangwagen tegen de trekhaak van het trekkende voertuig. Dit is geen probleem wanneer de ongeremde aanhanger niet te zwaar beladen is, dan heeft je voertuig voldoende remkracht om ook de aanhanger af te remmen. Het is wettelijk toegestaan om tot een massa van 750 kg een ongeremde aanhanger te gebruiken. Dit is inclusief het gewicht van de aanhanger. Het voordeel van een ongeremde aanhanger is dat deze doorgaans niet zwaar is. Hierdoor houdt u voldoende laadvermogen over voor transport.

Welk rijbewijs heeft u nodig voor een ongeremde aanhangwagen?

Omdat ongeremde aanhangers geschikt zijn voor lichte ladingen en over het algemeen niet bijzonder zwaar zijn, mag u ongeremde aanhangers trekken met een rijbewijs B. Dat geldt voor alle aanhangwagens met een toegestane maximale massa van 750 kg. Met een rijbewijs B mag u met het trekkende voertuig:

 • een aanhanger trekken van maximaal 750 kilo (lege gewicht + laadvermogen);
 • een aanhanger trekken van meer dan 750 kilo als de auto en de aanhanger samen niet boven de 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen) uitkomen.

Wat voor kentekenplaat heb ik nodig voor een ongeremde aanhangwagen?

Overweegt u de aanschaf van een ongeremde aanhanger, dan krijgt deze hetzelfde kenteken als het voertuig dat de aanhanger trekt. Dat geldt voor alle aanhangwagens, dus ook ongeremde aanhangers, met een toegestane maximale massa van 750 kg. Een ongeremde aanhangwagen krijgt een wit kentekenplaat met zwarte letters. De kentekenplaat heeft geen EU-symbool en NL-teken.

 • Hetzelfde kenteken
 • Kentekenplaat: wit
 • Zwarte letters
 • Geen EU-symbool
 • Geen NL-teken

Ongeremde aanhangers: enkele as of dubbele as?

Wij hebben zowel ongeremde aanhangwagens met een enkele as als ongeremde aanhangers met een dubbele as. De meeste ongeremde aanhangers zijn uitgevoerd met een enkele as, zoals een bakwagen of een plateauwagen. Een voorbeeld van een enkelasser plateauwagen is de Azure H-1 plateauwagen. Deze aanhanger leent zich perfect voor de vervoer van grofvuil, zand, stenen, tuinafval en pallets.

Met een ongeremde aanhanger die is uitgevoerd met een enkele as kunt u makkelijk draaien en leent zich bijvoorbeeld goed voor verhuizingen. Een ongeremde aanhanger met een enkele as is doorgaans lichter dan een dubbelas ongeremde aanhanger, waardoor u meer gewicht kunt laden. Een ongeremde aanhanger met twee assen heeft een hoger eigen gewicht. Dat houdt niet in dat u het maximum van 750 kg mag overschrijden: voor deze uitvoering geldt dezelfde toegestane maximale massa als voor een enkelasser ongeremde aanhanger.

Moet een ongeremde aanhanger gekeurd worden?

Nee, een ongeremde aanhangwagen hoeft niet gekeurd te worden door het RDW.

Wat is de maximum snelheid voor een ongeremde aanhangwagen?

Trekt uw auto een ongeremde aanhanger voort, dan mag u binnen de bebouwde kom niet harder dan 50 kilometer per uur rijden. Buiten de bebouwde kom is dat 80 kilometer per uur en op de snelweg 90 kilometer per uur. Let op: is de toegestane snelheid lager, dan moet u zich daaraan houden.

Ongeremde aanhangers kopen?

Overweegt u om een ongeremde aanhangwagen aan te schaffen? Wij garanderen u dat u kwaliteit koopt, wij zijn BOVAG-erkend. Ongeremde aanhangwagens die aan al uw wensen voldoen, vindt u in onze werkplaats. Altijd tegen een scherpe prijs!

Ongeremde aanhanger op maat

Heeft u ons Hapert assortiment bekeken, maar voldoen deze ongeremde aanhangwagens niet exact aan uw wensen? Laat ons uw ongeremde aanhanger op maat bouwen! Al het materiaal hebben wij in huis, zodat wij nagenoeg alle mogelijke modellen voor u kunnen bouwen. Laat ons weten wat uw wensen zijn en wij gaan voor u aan de slag.

Plan uw route

Kom eens langs

Wij staan van maandag tot en met zaterdag voor u klaar.

Marien

Premium dealer van Hapert

Wij zijn trots om een officiële premium Hapert-dealer te zijn. De aanhangwagens van Hapert zijn de sterkste en meest robuuste aanhangers van Europa. Zodat u die gekoelde materialen of marktwaren kunt vervoeren zonder problemen onderweg. We zijn fan van het diverse assortiment aan ongeremde aanhangers van Hapert, met een uiteenlopend laadvermogen.

Over Cluistra.com Aanhangwagens

Wij zijn de aanhangwagen specialist voor midden-Nederland. We zijn premium dealer van Hapert aanhangwagens en hebben een uitgebreid assortiment, waaronder ongeremde aanhangers. Als BOVAG-erkend bedrijf weet u zeker dat niet alleen de aanschaf maar ook het onderhoud bij ons in vertrouwde handen is.

Ons werkgebied

Wij zijn gevestigd in de plaats Veenendaal (Utrecht). Onze klanten komen uit Midden-Nederland, uit plaatsen als: Veenendaal, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Bennekom, Doorn, Duiven, Ede, Elst, Hilversum, Hoevelaken, Kesteren, Leusden, Lunteren, Nieuwegein, Nijmegen, Renkum, Rhenen, Soest, Tiel, Utrecht, Wageningen, Woudenberg, Wijk-bij-Duurstede en Zeist.

BOVAG-erkend

Cluistra werkt al 25 jaar volgens de BOVAG-richtlijnen. Ook voor onderhoud bent u bij Cluistra dus aan het juiste adres.

Wat klanten zeggen

Wouter uit Veenendaal: “Gewoon een super adres. Deze mannen weten waar ze over praten en doen wat ze zeggen. Niet teveel woorden maar wel veel daden. Ik zeg tegen een ieder: zoek niet verder, dit zijn de juiste mensen en bedrijf waar je van op aan kan.”

Bekijk meer referenties op www.klantenvertellen.nl

Cluistra: betrouwbaar familiebedrijf

Marien Cluistra heeft een passie voor rollend materieel, daarom startte hij ruim 25 jaar geleden dit familiebedrijf. Inmiddels is de tweede generatie aan het werk, zijn zoon Diederik.

Wij zijn gespecialiseerd in de verkoop van nieuwe aanhangwagens en het opknappen van gebruikte aanhangers. Wij verkopen ook occasions. We doen er alles aan om piekfijne aanhangwagens te leveren, die jarenlang hun werk blijven doen. Leer ons kennen!