Contact opnemen

Vraag ons gerust om advies en naar onze mogelijkheden. Bel of mail ons, of geef hiernaast aan waarmee we ú kunnen helpen.

Diederik Cluistra

HAPERT paraboolvering

HAPERT introduceert paraboolvering – Ervaar het nu zelf!

Paraboolveren creëren een optimale en constante lastverdeling over de gehele aanhangwagen, waardoor oneffenheden op de weg perfect worden opgevolgd. Ook in volledig beladen toestand zorgt de paraboolvering met as-schokbrekers, voor een maximaal comfort en stabiliteit van het veersysteem.

Kortom, aanhangwagens met paraboolveer-as garanderen een:

 • Uitstekende wegligging,
 • Perfecte stabiliteit,
 • Optimale wegveiligheid,
 • Maximaal rijcomfort

 

Bekijk de paraboolveringtest

Dé aanhangwagen voor het zwaardere werk

Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is dat elke lading snel en ongeschonden zijn bestemming bereikt. HAPERT levert daarom de sterkste aanhangwagens van Europa. Duurzame transportoplossingen, die iedere dag weer een veilig en stabiel transport garanderen. Voor het zwaardere werk leveren wij de meest stabiele aanhangers in de gewichtsklasse van 3.500 kilogram: krachtige heavy duty-modellen met paraboolveer-as inclusief schokbrekers. Dit type aanhangwagen is speciaal ontworpen, om de zwaarste ladingen zo stabiel en comfortabel mogelijk te transporteren.

 

Moderne paraboolveer vs. traditionele bladvering

De moderne paraboolveer is aanzienlijk lichter en stabieler dan de traditionele bladveer. Ook de veerkarakteristiek van de vering is anders. Zo is de karakteristiek van een paraboolveer nagenoeg lineair: bij een toename van de belasting wordt de vering van de aanhanger over het gehele veergebied gelijkmatig belast. De klassieke bladveer-as wordt juist gekenmerkt door een niet-lineaire veerkarakteristiek: vanwege het gebruik van meerder staalbladen zijn bladveren stugger in het begin van de veerweg en wordt de vering van de aanhangwagen pas soepeler naarmate de veren verder inveren.

We zetten de belangrijkste verschillen hieronder voor u op een rij:

Moderne HAPERT paraboolvering

 • 30% lichter en duurzamer
 • Soepeler veersysteem
 • Maximaal veercomfort
 • Gelijke spanningsverdeling

Traditionele bladvering

 • Meerdere bladen per veer
 • Stuggere vering
 • Nemen veel ruimte in
 • Hoger risico op corrosie

Over Cluistra.com Aanhangwagens

Wij zijn de aanhangwagen specialist voor Midden-Nederland. We zijn premium dealer van Hapert Aanhangwagens en hebben een uitgebreid assortiment. Als BOVAG erkend bedrijf weet u zeker dat niet alleen de aanschaf maar ook het onderhoud bij ons in vertrouwde handen is.

 

Ons werkgebied

Wij zijn gevestigd in de plaats Veenendaal (Utrecht). Onze klanten komen uit Midden-Nederland, uit plaatsen als: Veenendaal, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Bennekom, Doorn, Duiven, Ede, Elst, Hilversum, Hoevelaken, Kesteren, Leusden, Lunteren, Nieuwegein, Nijmegen, Renkum, Rhenen, Soest, Tiel, Utrecht, Wageningen, Woudenberg, Wijk-bij-Duurstede en Zeist.

Whatsapp