Contact opnemen

Vraag ons gerust om advies en naar onze mogelijkheden. Bel of mail ons, of geef hiernaast aan waarmee we ú kunnen helpen.

Diederik Cluistra

Aanhangwagen keuring bij Cluistra

Moet een aanhanger APK gekeurd worden? Een keuring van uw aanhangwagen verkleint het risico op pech onderweg of zelfs een ongeval en voorkomt onnodige reparaties. Zo kunt u altijd met een gerust hart op weg. Laat uw aanhangwagen keuren bij Cluistra, en verzeker uzelf van vakmanschap. Onze monteurs laten zich regelmatig bijscholen bij HAPERT of BOVAG, dus de kennis is altijd actueel. Als ondernemer laat u met een BOVAG-gekeurde aanhanger zien dat u als professional uw zaken goed geregeld hebt.

Wat is het verschil tussen een aanhanger keuring en een BOVAG-onderhoudsbeurt?

De termen BOVAG-onderhoud en BOVAG-keuring worden regelmatig door elkaar gebruikt, maar het ligt eigenlijk vrij eenvoudig. Een onderhoudsbeurt voor uw aanhanger is een combinatie van onderhoud en een keuring.

 

 

Is een aanhanger keuren verplicht?

Is een BOVAG-keuring van uw aanhanger verplicht? Een aanhangwagen BOVAG-keuring is niet wettelijk verplicht, maar geeft inzicht in de staat van uw aanhangwagen.

Aanhanger keuren, hoe vaak moet dit?

Het is verstandig uw aanhangwagen minimaal één keer per jaar naar ons te brengen voor een onderhoudsbeurt. En vaker wanneer u deze intensief gebruikt.

Aanhanger keuren met kenteken

Is uw aanhangwagen of caravan zwaarder dan 750 kilo – de toegestane maximummassa? Dan heeft u een eigen kenteken nodig. Als uw aanhanger minder weegt, krijgt deze hetzelfde kenteken als het voertuig waarmee u de aanhanger trekt.

Wat houden de BOVAG-richtlijnen in?

Er zijn BOVAG-richtlijnen voor reparaties en voor onderhoud. Op reparaties en onderhoud krijgt u via BOVAG 3 maanden garantie. Voor onderhoud geldt dat we de aanhangwagen keuren op meer dan 50 onderdelen die de BOVAG heeft vastgelegd. In feite is het een soort APK-keuring voor uw aanhangwagen. De onderhoudsbeurt wordt veelal geaccepteerd door politie, VCA en ISO.

APK voor uw aanhanger

Moet u een aanhanger laten keuren? In onze blog leest u meer over hoe een BOVAG-onderhoudsbeurt in zijn werk gaat.

Wat controleren we bij een BOVAG-keuring?

Moet een aanhangwagen gekeurd worden? Bij een BOVAG-keuring controleren wij alle wezenlijke onderdelen van uw aanhangwagen: onder andere de oplooprem, assen en chassis, opbouw en verlichting. Waar nodig demonteren en smeren wij de onderdelen.

Laat u uw aanhangwagen keuren en is er reparatie nodig is, dan kunnen we deze direct uitvoeren. We smeren alle draaiende delen en controleren onder meer de bandenspanning, verlichting en de vloer. Zodat uw aanhangwagen weer net zo soepel rijdt als wanneer u hem kocht!

Welke aanhangers moeten gekeurd worden?

Moet een paardentrailer gekeurd worden? Moet mijn caravan gekeurd worden? Een aanhangwagen keuring is verplicht vanaf:

Een aanhanger van meer dan 3500 kg moet APK gekeurd zijn. Het is belangrijk dat u hierop let bij de aanschaf van een gebruikt voertuig. Wanneer het kenteken op uw naam staat, bent u hier – als geregistreerde eigenaar – verantwoordelijk voor.

Wat is een TÜV keuring voor mijn aanhanger?

Bent u in het bezit van een Tempo 100-ontheffing, dan mag u met uw caravan, aanhangwagen of vouwwagen 100 km/uur rijden op de autosnelwegen in Duitsland. Zonder deze ontheffing is de maximum toegestane snelheid 80 km/uur. Mits uw caravan, aanhangwagen of vouwwagen aan bepaalde voorwaarden voldoet.