Contact opnemen

Vraag ons gerust om advies en naar onze mogelijkheden. Bel of mail ons, of geef hiernaast aan waarmee we ú kunnen helpen.

Diederik Cluistra

Aanhangwagen keuring bij Cluistra

Een keuring van uw aanhangwagen verkleint het risico op pech onderweg of zelfs een ongeval en voorkomt onnodige reparaties. Zo kunt u altijd met een gerust hart op weg. Laat uw aanhangwagen keuren bij Cluistra, en verzeker uzelf van vakmanschap. Onze monteurs laten zich regelmatig bijscholen bij HAPERT of BOVAG, dus de kennis is altijd up-to-date. Als ondernemer laat u met een BOVAG-gekeurde aanhanger zien dat u als professional uw zaken goed geregeld hebt.

Wat is het verschil tussen een aanhanger keuring en een BOVAG-onderhoudsbeurt?

De termen BOVAG-onderhoud en BOVAG-keuring worden regelmatig door elkaar gebruikt, maar het ligt eigenlijk vrij eenvoudig. Een onderhoudsbeurt voor uw aanhanger is een combinatie van onderhoud en een keuring.

Aanhangwagen keuring: hoe vaak moet dit?

Een aanhangwagen BOVAG-keuring is niet wettelijk verplicht, maar geeft inzicht in de staat van uw aanhangwagen. Het is verstandig uw aanhangwagen minimaal één keer per jaar naar ons te brengen voor een onderhoudsbeurt. En vaker wanneer u deze intensief gebruikt.

Wat houden de BOVAG-richtlijnen in?

Er zijn BOVAG-richtlijnen voor reparaties en voor onderhoud. Op reparaties en onderhoud krijgt u via BOVAG 3 maanden garantie. Voor onderhoud geldt dat we de aanhangwagen keuren op meer dan 50 onderdelen die de BOVAG heeft vastgelegd. In feite is het een soort APK-keuring voor uw aanhangwagen. De onderhoudsbeurt wordt veelal geaccepteerd door politie, VCA en ISO.  In onze blog leest u meer over hoe een BOVAG-onderhoudsbeurt in zijn werk gaat.

Wat controleren we bij een BOVAG-keuring?

Bij een BOVAG-keuring controleren wij alle wezenlijke onderdelen van uw aanhangwagen: onder andere de oplooprem, assen en chassis, opbouw en verlichting. Waar nodig demonteren en smeren wij de onderdelen. Als er reparatie nodig is, kunnen we deze direct uitvoeren. We smeren alle draaiende delen en controleren onder meer de bandenspanning, verlichting en de vloer. Zodat uw aanhangwagen weer net zo soepel rijdt als wanneer u hem kocht!