Contact opnemen

Vraag ons gerust om advies en naar onze mogelijkheden. Bel of mail ons, of geef hiernaast aan waarmee we รบ kunnen helpen.

Diederik Cluistra

Maatregelen Cluistra Aanhangwagens en Jekuntmijhuren.nl met betrekking tot het coronavirus

Lees meer

Stappenplan afstellen boot op boottrailer

 1. Liersteun ,boegsteun los draaien in de laagste stand en zover mogelijk naar voren schuiven.
 2. Stelpijpen van kimrolstellen los draaien en zo laag en breed mogelijk schuiven.
 3. Boot langzaam op kielrollen laten zakken en dan de achterste 2 kimrolstellen tegen de bodem plaatsen zodat de boot vlak staat.
 4. Liersteun en boegsteun tegen boot plaatsen.
 5. Koppelingsdruk wegen liefst zo hoog mogelijk (tegen de 100kg), maar afhankelijk van trekkend voertuig.
 6. Wanneer koppelingsdruk niet goed is boot verder naar voren of achteren plaatsen. Eventueel kan men reservewiel wanneer aanwezig ook gebruiken om koppelingsdruk te wijzigen.
 7. Als er een te hoge koppelingsdruk is dient men de assen te verplaatsen.
 8. Wanneer assen verplaatst worden dient men eerst de remstang los te maken en ook moet er rekening gehouden worden met bekabeling van de verlichting.
 9. Nu kan stap 3 herhaalt worden totdat de juiste koppelingsdruk bereikt is.
 10. Als het gewicht goed is eventueel achterste dwarsbalk op de goede plaats monteren zodat de kielrol zo ver mogelijk bij achterkant van de kiel ondersteunt.
 11. Dan kunnen de overige kimrolstellen tegen de boot aan gemonteerd worden voor een goede ondersteuning.
 12. Remmen afstellen, verlichting weer aansluiten en alle bouten en moeren controleren.

Algemene tips voor boottrailers

 • Pas uw snelheid aan als u met een boottrailer of aanhangwagen rijdt. De benodigde remweg is vaak langer dan u verwacht (zeker bergafwaarts).
 • Na een rit met uw boottrailer dient u deze niet direct te water te laten, i.v.m. de lagers en het remsysteem. Het is beter de remtrommels eerst te laten afkoelen.
 • Spoel uw boottrailer, na in zout of brak water te zijn geweest, direct af met kraanwater. Spoel tevens de binnenkant van de remtrommels schoon, hiervoor kunt u tegen meerprijs een remspoelsysteem laten monteren. Doe dit ook als u met uw boottrailer tijdens de winterperiode op gestrooide wegen in de pekel hebt gereden.
 • Rijd uw boottrailer na het afspoelen of te water laten droog, en rem enkele malen alvorens u hem stalt.
 • Zet uw boottrailer ’s winters tijdens vriesweer niet op de handrem, hiermee voorkomt u het vastvriezen van de remschoenen aan de remtrommel. Door wielkeggen te plaatsen voorkomt u het wegrollen van de boottrailer.
 • Uw boottrailer langdurig beladen te stallen is af te raden, hiervoor kan er op termijn onherstelbare schade ontstaan aan het rubber veersysteem, indien dit onvermijdelijk is adviseren wij om de trailer af te stempelen.

 

 

Over Cluistra.com Aanhangwagens

Wij zijn de aanhangwagen specialist voor Midden Nederland. We zijn premium dealer van Hapert Aanhangwagens en hebben een uitgebreid assortiment. Als BOVAG erkend bedrijf weet u zeker dat niet alleen de aanschaf maar ook het onderhoud bij ons in vertrouwde handen is.

Ons werkgebied

Wij zijn gevestigd in de plaats Veenendaal (Utrecht). Onze klanten komen uit heel Midden Nederland, uit plaatsen als Ede, Ederveen, Rhenen, Amerongen, Lunteren, Bennekom, Scherpenzeel, Leersum, Maarsbergen, Wageningen, Woudenberg en Barneveld.